Mrs Bond
Lchf Pinocchiotårta

75 g smör
1.5 dl sukrin melis
5 äggulor
3/4 dl vetegluten eller 1 dl pofiber
1/2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
4 msk mjölk eller 3 msk grädde
(väljer du grädde tillsätt då även
1 msk vatten.)

Maräng:
5 äggvitor 
1½ dl sukrin
1 påse mandelspån eller en näve hackad mandel
Fyllning:
4-5 dl grädde 
Valfria bär t.ex. hallon blåbär eller jordgubbar.
Smörj ett bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna 30x40 cm. Rör smör och sukrin melis poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör en stund mellan varje. Blanda mjöl och vetegluten med bakpulvret. Rör ner detta tillsammans med mjölken eller grädden. Bred ut smeten på bakplåtspapperet. Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner sukrinet och vispa ytterligare några minuter. Bred marängen lite ojämnt över smeten i formen. Strö på mandeln. Grädda bottnen i 175°C i mitten eller nedre delen av ugnen tills marägen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 min.Låt kakan svalna något.Lossa den från papperet och dela den mitt itu på längden eller på tvären, beroende på vilken form som önskas. Vispa grädden, bred på bären på den ena bottnen med marängsidan uppåt. Bred sedan på grädden. Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt. Skär tårtan med vass kniv i lagom stora bitar. Tårtan ger ca 12 bitar. 
Tårtan ger per bit:
319 kcal, Protein 7,9 g, Fett 30 g, Kolhydrater 5,25 g
ENJOY!
3 Responses
  1. Tesan Says:

    Detta i sin orginalvariant är min favorittårta! Måste testa att baka denna då jag nu går på lchf och dotter fyller år påtorsdag :-) Tror du att man kan ha vilken sockerersättning som helst eller måste man ha just sukrin melis och vanlig sukrin??


  2. Åh, den ser jättegod ut!

    Ska definitivt provas.

    Ha det gott!


  3. Anonym Says:

    hm vetemjöl är inte lchf kan man byta ut det mot madelmjöl?


Skicka en kommentar